Mi se pare hilar (dacă trec cu indulgență peste partea penibilă) cum unele site-uri cu notorietate au reușit deja să culeagă și să publice perle de la examenul de Bacalaureat din 2013 în condițiile în care proba scrisă la limba și literatura română se va desfășura peste mai bine de două săptămâni.

În aceste condiții, ori acceptăm că jurnaliștii descind din Mama Omida, ori încercăm să ne curățam ochii de praf ca să vedem adevărul: au luat niște perle vechi și foarte vechi pe care au ștanțat un nou termen de valabilitate.

Singurele perle originale care au apărut până acum sunt prezentate de gandul.info. Totuși acestea au fost extrase din lucrările olimpicilor, deci nu se apropie de savoarea celor pe care le așteptăm în fiecare an mai ceva ca prima de Crăciun.

Însă merită amintită o exprimare care, dacă este reală, cel mai probabil i-a aparținut unui elev pentru care nota nu mai avea nicio relevanță: “Harap Alb practică activităţile de voluntariat”.

Pe această cale vă informez că voi încerca să vă împărtășesc cele mai noi perle pe măsură ce ele apar. Nu îmi voi înjosi site-ul apelând la reciclare (așa cum au făcut alții).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *