După ce, ani la rând, ramurile economiei s-au prăbușit în mandatele post-ceaușiste, a venit vremea să fie înfundată ultima sursă sigură de venit din România: furtul la nivel înalt.

Decizia din “dosarul transferurilor” i-a luat pe nepregătite pe toți cei implicați:
George Copos – 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare
MM Stoica – 3 ani şi 6 luni cu executare, pentru înşelăciune
Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare
Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare
Victor Becali – 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare
Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare
Gică Popescu – 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare
Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

Unii au fost atât de afectați încât nici nu au apucat să-și transfere averea în conturi sigure din Elveția sau să se strămute cu familia într-o zonă obscură din arhipelagul Indonezian. Acum este prea târziu, iar singurele transfere pe care le vor mai face sunt cele dintre penitenciare.

Conștienți de condițiile grele ce s-au abătut asupra României, unii baroni profund corupți cer deja să fie încarcerați alături de colegii lor de suferință. Dumitru Dragomir, de exemplu, scrie pe site-ul său (oracoluldelabalcesti.ro): “Am colaborat profesional cu marea majoritate a celor care vor merge după gratii”. Cu alte cuvinte, își afișează indignarea față de faptul că nu a fost și el inclus în lista elitistă a celor care vor primi mâncare gratis la Jilava.

Nu fi trist, Mitică! Este doar o chestiune de timp până când va veni Craiova Maxima după tine și te va împinge în spatele gratiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *