Am vrut să evit perlele anul acesta, dar le voi pune până la urmă sub formă de compilație, în cazul în care este cineva interesat de nivelul de prostie la care am ajuns ca națiune.
“Genul liric e atunci cand autorul scrie in versuri, despre experientele lui intime”
“anul nou neprihanit vrea sa fie de fapt o fata virgina”
“Nu inteleg ce ni se da o poezie cu Anul Nou in luna iunie!”
“poetul asta era super-indragostit de o femeie pe care voia sa o atraga in casa lui si i-a zis Anul Nou ca sa ne induca pe noi in eroare”
“Doua coordonate spatiu-timp pot fi ceasul de pe peretele clasei si aplicatia de busola, din telefonul elevilor“.
“La scoala la noi nu a venit un scriitor niciodata, a venit doar Politia, cand nea spus sa nu ne batem cu copii si sa nu ne furam telefoanele niciodata, pentru ca e foarte urat si poti merge la inchisoare pe viata. Scriitorii nu au venit la noi poate ca nu stiu eu, nu ia-m vazut sau nu stiu ei unde e scoala nostra”
“Scriitorii contemporani sunt cei care nu au murit inca de aceea intalnirile cu ei in scoala sunt posibile”
“Genul liric se intalneste cam peste tot in aceasta poiezie, de aceea a mentiona numai doua trasaturi din toata poiezia este o intrebare capcana”
“M-am intalnit cu Eminescu pe strada la Barlad si era tare trist”
“Nu are cum sa fie vorba despre Anul Nou, adica Revelion. Eu cred ca se refera la noi, ca daca nu luam examenul, mai facem un nou an in clasa a VIII-a“.
“empatie scrii de fapt cand ti-e lene sa scrii simpatie”
“Copiii cu empatie inseamna ca sunt voiosi si rad mult, fara sa enerveze lumea”
via stirileprotv.ro
Titlul este şocant şi şukar. Ion Minulescu este un al doilea Eminescu.
M-am întâlnit încă de pe hol cu Creangă şi i-am zis “tu esti Mare şef, să ştii că mi-au plăcut amintirile tale, poţi să mi le zici înco dată, hai te rog”.
Contemporan, ce mă-sa o mai fi şi asta?
Sper sa fii bun corectorule şi să-mi apreciezi măcar efortul că am ajuns până la şcoală
Mihai Eminescu se întâlnise cu iubita lui şi ne spunea că aseară a scris o poveste de iubire despre ei, prea tare şi poetul este din ce văd cum l-a descris Creangă în trecut.
via adevarul.ro
“Poemul are un mesaj frumos, nu am ce să spun, jos palaria, dar nu prea ştiu ce vrea el să zică, comunică cu un element al naturii, cred”
“poezia este prea tristă şi are sentimente de tristeţe, iar tristeţea este dureroasă, e deprimant să fii aşa, dar e ok că poţi comunica cu acest An nou care vine odată pe an şi e prea tare că-ţi aduce mâncare şi distracţie, dar el a uitat să precizeze asta”
“Anul Nou este un verb compus”
“principalul mod de expunere este naraţiunea, care se îmbină cu descrierea”
via realitatea.net