Uneori, când am timp liber, mai vizitez alte site-uri / bloguri similare cu acesta pentru amuzament sau ca să mai învăț ceva. Unul dintre cele mai cunoscute blog-uri cu caracter educativ este diacritica.
Totuși este o diferență între blogul menționat mai sus și analfabeţi.ro, iar aceasta nu se referă obligatoriu la conținut, ci mai mult la caracterul persoanelor care administreză blogurile: diacritica, respectiv mihai.
Dar de ce zic asta? Să vă povestesc o întâmplare: citind rândurile tipărite de diacritica, am întâlnit o greșeală în acest mesaj. Știind cât de mult ține la corectitudine, am decis să îi atrag atenția într-un mod cât se poate de politicos.
Mare mi-a fost mirarea când, pentru inițiativa mea, am primit o replică de copil frustrat din clasele primare.
Nu m-am lăsat influențat de răutatea gratuită cu care am fost întâmpinat și am decis să întorc și celălalt obraz, în sensul că am mulțumit pentru răspuns (în ciuda conținutului acestuia).
Și de această dată am primit un răspuns (deși nici nu mai era cazul).
Nu a mai fost la fel de malițios (dacă ignorăm apelativul cu conotații peiorative “matale”), dar a fost lipsit de sens. Acest mesaj a fost un singur scop: să aibă ea ultimul cuvânt. Bineînțeles că nu am mai răspuns, nu aveam cum să mă cobor la asemenea nivel.
Astăzi am verificat dacă măcar și-a corectat greșeala, dar este tot la fel. Ar fi putut să-mi șteargă mesajele și să modifice, dar orgoliul ei este atât de mare încât a preferat ca toată lumea să vadă cum aparent m-a umilit decât să scrie corect. Ironic este faptul că blogul ei militează chiar pentru scrisul corect așa că nu m-aș fi așteptat la atâta ipocrizie.
Să nu credeți că acesta este un caz izolat: toți cei care nu o ridică în slăvi în fiecare mesaj riscă să fie insultați. Și nu este necesar ca un utilizator să vină cu o observație. Priviți următorul caz în care un vizitator pune o întrebare pertinentă legată de acest subiect.
Diacritica nu cunoaște răspunsul și face ce știe mai bine: insultă fără motiv.
Concluzia este următoarea: când nu știți ceva este bine să aveți încredere în ce scrie pe blogul diacritica, dar, dacă nu aveți ceva măgulitor de spus sau dacă puneți întrebări cu un grad de dificultate mai ridicat, așteptați-vă să fiți jigniți inexplicabil.
Aaa… era să uit: titlul este “diferență de caracter” așa că ar trebui să vorbesc puțin și despre asta. 🙂
Pe analfabeți.ro vedeți, de multe ori, comentarii răutăcioase din partea mea, însă aceastea au scop umoristic, de pamflet.
Dacă aveți vreo întrebare sau nelămurire, vă rog să nu ezitați să o adresați. Vă garantez următoarele:
– dacă pot și știu vă ajut
– dacă nu știu voi recunoaște acest lucru sau voi căuta un răspuns în altă parte
– dacă greșesc aș fi bucuros să fiu corectat
Aceasta este diferența de caracter.
“…un singur scop: să aibe ea ultimul cuvânt…”
se scrie și se spune aibă, cu ă. Numai tovarășul băse mai apare la tv cu “aibe”… deci e cu ă 🙂
Ai dreptate… am corectat. Mulțumesc pentru observație
Totuși să știi că sufăr mai tare din cauză că m-ai comparat cu Băsescu decât din pricina greșelii. 🙂
cred că mulţi ar suferi, să fie comparaţi cu băse… 🙂 este limita extremă…. 🙂
Diacritica avea dreptate in cel de-al doilea articol dat ca exemplu de tine.
róșu (persoană) s. m., art. róșul; pl. róșii, art. róșiii (sil. -și-ii) (The Reds – persoane – articulat)
I-am adresat si eu o intrebare la un moment dat. Iar raspunsul a fost unul cum nu se poate mai bun. Mi-a spus unde sa caut explicatiile si cum sa le gandesc, nu mi le-a dat mura-n gura.
Cat despre primul exemplu, intr-adevar nu am gasit explicatie, dar, din raspunsul pe care ti l-a dat, sunt sigura ca a avut un motiv sa scrie asa.
Avea dreptate că “roşu” se scrie la plural cu doi de “i” (“roşii”)?… Bineînţeles. Ar fi fost o gogomănie din partea mea să susţin contrariul.
Problema este: a explicat de ce este aşa fără să adreseze jigniri gratuite?
Poate a avut motiv să-mi răspundă aşa. Nu contest asta, dar mesajele pe care le vezi mai sus sunt singurele pe care le-am scris pe blogul ei.
Diacritica se poartă ca o femeie neagresată sexual, îţi sare la picior ca un căţel din ăla mic şi rău pe care-l manâncă-n fund.
Asa-i.Cred ca e o batrana de vreo 60 de ani cu multe frustrari.
Se pare că nu v-ați prins niciunul în legătură cu primul exemplu, deși ați primit indicii subtile… Diacritica scrie sus cuvântul greșit (cum e), adică așa cum NU trebuie scris, iar jos, cuvântul corect. La celelalte postări nu ați observat diferența dintre cuvântul din titlu și cuvântul din mesaj? E același procedeu, înțelegeți? Cred și eu că o scoateți din sărite pe femeie cu așa comentarii…
Cuvantul NEGURA face parte din campul lexical al cuvantului IARNA ?