Iată că a venit din nou căldura și tot ce nu a fost conservat cum trebuie peste iarnă a început deja să se împută. Iar manelarii nu sunt o excepție. Aceștia, din păcate, s-au trezit iar la viața lor ce nu merită trăită și au ieșit din vizuine direct în spațiile publice.

Dacă în anii anteriori încă mai puteam suporta prostia pe care o emanau de la telefoanele chinezești în mijloacele de transport în comun, anul acesta se pare că s-au înmulțit ca excrementele de câine peste weekend. Și, ca orice dăunător al societății, manelarul trebuie stârpit înainte ca pagubele pe care le produce să fie irecuperabile.

Primăriile au fost însărcinate cu povara de a găsi soluția la această abominațiune a naturii. Oficialii au emis sfaturi importante pentru oamenii care nu au fost atinși de această boală a intelectului redus:
– purtați la voi un baton de săpun, inamicul natural al manelarului: a fost demonstrat științific faptul că manelarul fuge de săpun ca strigoiul de usturoi.
– recitați două versuri din Eminescu: manelarul va considera că se află la școală și va încerca să se îndepărteze cât mai mult.
– arătați-i o ecuație de gradul I: această acțiune îi produce grave migrene manelarului; unii oameni (care îi consideră ființe umane) susțin că metoda ecuației este prea brutală pentru a fi aplicată.

Contraindicații:
– oricât de nespălat ar fi și oricât ar duhni a transpirație și shorma, să nu aplicați spray în zonă: s-a descoperit că orice formă de parfum – mai ales cel ieftin – duce la apropierea sau chiar înmulțirea manelarilor.
– nu încercați să folosiți logică sau propoziții cu mai mult de 4 cuvinte: deși există și unele specimene care pot procesa până la 5 cuvinte deodată, acestea sunt extrem de rare și nu a fost depistat niciun caz până acum în zonele aglomerate ale orașelor.
– nu țineți pumnul închis: manelarul nu este capabil să sesizeze că transportați o sacoșă cu legume; la vederea pumnului închis, creatura poate deveni agresivă și nu va evita să atace obiectele din jur (gard, geam, copac etc.) sau – în cazul fericit – se va retrage în vizuină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *