facebook129

Se pare că avem parte de o invazie de mafioți, fiecare mai periculos ca ultimul.

Deși comentariile nu prezintă o cantitate obscenă de greșeli gramaticale, textul și-a pierdut înțelesul undeva pe cablurile de rețea.

“esti tare romyyy”
Inițial crezusem că romyyy înseamnă român, adică “ești tare român”. Însă se pare că se referă la numele mafiotului. Ar fi fost ceva mai ușor de înțeles dacă acel cuvânt care se dorea a fi substantiv propriu era sperat prin virgula de restul propoziției, scris cu majusculă și – nu în ultimul rând – cei trei de y nu ajută la identificarea formei originale.

Continuăm cu o analiză a frazei:
“cel mai tare mafiot din franta asta fratilor”
Este o propoziție principală care nu prezintă predicat, semne de punctuație sau majuscule acolo unde sunt necesare.
“nu comentati ca sar putea sa luati un glont in cap”
Propoziția secundară afișează o cunoaștere precară a utilizării cratimei: sar putea -> s-ar putea

“da sa mor eu vere”
“verisora”
Mafiotul începuse bine, chiar promițător (cel puțin din punct de vedere gramatical). Desigur, îi lipsesc cu desăvârșire semnele de punctuație, dar acesta pare să fie laitmotivul conversației. Cred că dacă punea careva vreo virgulă se bloca toată discuția. Apoi vine cu ceea ce pare a fi o corectură fără sens: verisora. A vrut oare să scrie verișoară și să implice faptul că Al Tau Iubit Kristian (apropo: numele dictează valoarea) este fată?

Apoi îl avem din nou în prim plan pe ‘da Vitan care își etalează cunoștințele impecabile de anatomie susținând că un glonț în inimă îi garantează 100% șanse de supraviețuire. Consider că, în cazul lui, un glonț în cap ar fi mai ușor de suportat pentru că nu i-ar afecta niciun organ important pentru corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *