Nu știu cât de bine se descurcă Norton Utilities, dar, dacă îți fixează problemele, este și normal să rămână acolo, nu? Că doar la asta se referă (cel puțin în limba română) verbul a fixa. Dacă ți-ar fi reparat problemele, am fi discutat despre cu totul altă treabă.
Soluția acceptată este: ia-ți (nu i-ati) o carte de română care să te învețe să nu mai arunci cu cratimele la întâmplare. De fapt poți să-ți iei și una de engleză ca să afli diferența dintre shut down și …
shout down
Traiesc in Canada de peste 25 de ani. Am invatat limba Romana cind inca traia Dl.Graur si am invatat ca orice limba trebuie respectata ca o ruda pe care o pretuiesti. Vorbesc si scriu fluent in 5 limbi: Romana, Engleza – diferitele variante US, GB, Canada – Franceza cu varianta din Quebec si cea Pariziana – Italiana – literara, Spaniola cu varianta Catalana. Recunosc ca mai fac greseli de sintaxa in Franceza, cind sint in Canada, pentru ca sint vorbitoare in majoritate de Engleza.
Oricum, unele articole, mesaje, publicatii etc in asa-zisa romgleza nu le inteleg de loc. Este incredibil cum se poate in asa scurt timp face o mare bataie de joc dintr-o limba respectabila. Multumesc pentru articole si pentru atentia data limbii Romane. Nu este nimic rau in ea care sa aiba nevoie de schimbari. Doar mai multa inteligenta in capetele care inca nu au inteles-o.
Mihaela