afise52Cred că este necesară o explicație pentru cei care nu au urmărit știrile (pe orice canal) în ultima vreme.

Se face că un nene din Schitu Golești s-a plâns că în ultimii 20-21 de ani a fost deranjat olfactiv și auditiv de o barză. Oamenii de la Ministerul Mediului, culți de ocazie la rândul lor, au decis să mute cuibul într-o zonă în care ar putea fi mai apreciat. Pentru asta au apelat, desigur, la specialiști (probabil oameni cu master în mutare de cuiburi).

Și care-i primul lucru pe care-l fac specialiștii noștri? Dau cu cuibul de ciment. Și apoi aleargă după bucățile rătăcite și lipește-le ca pe Humpty Dumpty. În final au reușit să încropească o cratiță de fân din resturile culese.

La câteva zile vine și barza. Și jale prin comună că ce va face pasărea acum(?) și cum își va găsi noua locuință(?). Începusem deja să simt că urmăresc o reeditare a Amintirilor lui Creangă. Dar am revenit subit la realitate când am văzut minunea de pe stâlp. Cineva s-a gândit să-i lase berzei un mesaj. O să scriu din nou ca să se înregistreze mai bine: i-au SCRIS BERZEI. Și nici au făcut-o corect. Păi cum sa înțeleagă biata pasăre mesajul dacă lipsește cratima din caută-l? Și îmi place cum au subliniat berzei ca nu cumva să creadă poștașul că i s-a mutat cuibul.

Hai mă că e frumos în România!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *