După ce ideile de a micșora pensiile și ajutorul pentru persoanele cu handicap nu au dat roadele așteptate, Guvernul a venit cu o nouă propunere: programul “Prima țeapă”. Acesta se referă la taxarea noilor născuți. Practic toți copiii care se vor naște începând cu iunie 2013 vor fi obligați să plătească 50% din primele 12 salarii.

Guvernul speră astfel să reușească să redreseze bugetul în aproximativ 20 de ani, cu 15 ani mai puțin decât anunțau statisticile anterioare.

L-am contactat pe Claudiu Țeparu, inițiatorul acestui proiect pe care unele organizații non-profit îl consideră nejust. Iată ce ne-a declarat:

“Păi de ce mă-ta să fie nejust, bă frezatule? Impozit pe apartament plătești, da? Da! Știi ce înseamnă impozitul? Nu știi, că ești prost. Lasă că-ți zic eu: e niște bani care tu îi dai să te lase Guvernul să trăiești în România. Păi dacă dai bani să trăiești – mă înțelegi? – de ce să nu dai bani și când te naști? Ce? Tu te crezi mai șmecher că te-ai dat cu gel într-o parte? Hai marș cu microfonul ăla de doi bani că m-ai și enervat!”

La scurt timp după interviul acordat, domnul Claudiu Țeparu a depus o plângere împotriva reporterului nostru pentru injurii și calomnie. Procesul începe în două săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *