afise57

Administratorii de bloc par o sursă nesecată de greșeli gramaticale. Și nici acest afiș nu dezamăgește.

Sunt neașteptat de multe probleme cu un text atât de scurt.  Cele mai evidente sunt cele legate de cratime, mai exact lipsa lor din achitato (achitat-o) sau păstrațio (păstrați-o), dar și prezența inoportună a cratimei în a-ți achitato (ați achitat-o).

Și mergem mai departe: dacă ținem minte că înainte de b și p se scrie cu m (nu n), atunci înpreună ar fi trebuit scris împreună.

Dar și ultimul rând creează unele dificultăți. În general nu mă concentrez asupra lipsei unei virgule, dar aici simt că este nevoie. Dacă virgula ar fi fost prezentă în mijlocul propoziției (dacă nu, o achitați), aș fi înțeles că nu sunt îndemnat să achit factura dacă nu am făcut asta deja. Însă, în cazul de mai sus, simt că sunt amenințat (dacă nu o achitați […]) și nici măcar nu știu consecințele, ceea ce mă face să mă tem puțin.

One thought on “Războiul analfabeților: trezirea cratimei”
  1. Concluzia este ca administratorii de bloc ar trebui sa fie mai atenti cu textul pe care il posteaza, deoarece poate genera confuzie si ne indeamna la actiuni gresite. Exista mereu cineva pregatit pentru a remarca orice greseala, asa ca este mai bine sa se evite aceasta problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *